Wild water en rotsen - Reisverslag uit La Ceiba, Honduras van Afke - WaarBenJij.nu Wild water en rotsen - Reisverslag uit La Ceiba, Honduras van Afke - WaarBenJij.nu

Wild water en rotsen

Door: Afke

Blijf op de hoogte en volg Afke

01 Augustus 2006 | Honduras, La Ceiba

Nog een keer hallo vanuit La Ceiba!
Vandaag zijn we gaan raften op de Cangrejal! Samen met zes andere Nederlanders. (ze komen hier echt uit alle hoeken en gaten, in Guatemala zagen we na een week pas voor het eerst een Nederlander...)
Voordat we in de boot stapten, kregen we eerst nog een speelkwartiertje van een uur bij de rivier. Over rotsten klauteren, tegen de stroming in zwemmen en van rotsen afspringen of -glijden.
Daarna de veiligheidsinstructies en weg waren we met die boot. Eerst over een aantal rustige stroomversnellingen, maar later ook van een waterval af!!! We moesten wel midden in de boot gaan zitten en naar achteren leunen.
Na wat bananen, papayas en watermeloen, deden we het laatste gedeelte. Het water werd al rustiger en de rivier breder. Het laatste kwartier mochten we overboord en ons door de rivier laten meedrijven..heerlijk! De omgeving was ook echt schitterend: midden in het tropische bos, met wolken tegen de bergtoppen en watervallen!
Morgenochtend pakken we de boot naar Utila, een van de baaieilanden hier voor de kust!

• 02 Augustus 2006 - 07:42

Irene:

Hoi Afke,
    Ik ben jaloers op al die mooie uitzichten die je heb gezien. Het uitzicht is elke keer weer anders en elke keer is het weer mooi.

PS.
    Wat zie je er leuk uit in een rok!

• 03 Augustus 2006 - 09:36

Sytske:

Ook ik kan beamen dat die rok je echt onwijs leuk staat!!ziet er verder allemaal erg leuk uit!! Enjoy!

• 04 Augustus 2006 - 06:10

Geeske:

Wow, wat een avonturen allemaal! Heel erg leuk om te lezen en op die manier een beetje met jullie mee te reizen.

p.s. Rokje staat je heel erg leuk!

• 04 Augustus 2006 - 09:06

Astrid:

Hé Afke,
    Geweldig al die verhalen van jullie met die foto's erbij. Ik heb gewoon een beetje het idee dat ik er zelf bij ben! Misschien ook, omdat ik me zelf een beetje moeilijk kan bewegen op dit moment. Ik ben namelijk een paar dagen geleden eindelijk onder het mes geweest, maar om nou te zeggen dat ik minder pijn heb... (hahaha). Ik wens jullie nog heel veel plezier, maar zoals het er allemaal naar uitziet hoeven jullie daar niet veel moeite voor te doen!

Groetjes, Astrid

PS. Vergis ik me nou of heb ik jou wel vaker in een rokje of in een jurkje gezien?! Deze staat in ieder geval ook erg leuk!

• 05 Augustus 2006 - 12:57

Anneke En Rijk:

Wij sluiten ons helemaal aan bij de complimenten van de andere mee-schrijvers en vinden het een leuke rok. Kun je de blits mee maken in Leiden.
    Wil je een beetje uitkijken met dat springen van rotsen en het met donderend geweld naar beneden raften.
    We kijken al weer uit naar de verder avonturen.